Volwassenen

Taekwondo lessen voor volwassenen

In de Club Keumgang Seddik bestaat de groep volwassenen uit volwassen mannen en vrouwen en tieners (van 12 en ouder). De verschillende leeftijden trainen samen. De belangrijkste redenen om die groep samen te houden zijn:

 • De ouderen temperen de jongeren en de jongeren zetten de ouderen aan om zich meer in te zetten;
 • Bovendien slaat men bruggen en kweekt men begrip tussen groepen die elkaar in het gewone leven meer als opponenten tegenover elkaar staan zoals in de relaties tussen ouders – kinderen, leerkrachten – leerlingen, werknemers- bazen ;
 • Niet enkel leren de beide leeftijdsgroepen op een andere wijze en met respect met elkaar om te gaan, dat geldt ook voor het respectvol omgaan tussen geslachten.

Keumgang Seddik en tieners :

Hoewel tieners (12 en ouder, middelbare school) bij Keumgang Seddik samen trainen met de overige volwassenen heeft het team speciale aandacht aan deze toch wel complexe groep.

Tieners willen niet meer als kinderen behandeld worden, bij Keumgang Seddik zijn ze welkom in de wereld van de volwassenen. Bij wijze van beeldspraak: we gooien ze echter niet zomaar in het “diepe deel van het zwembad”, maar ze moeten wel willen zwemmen. De trainers houden echter wel de zwembandjes en de reddingsstok klaar.

Bij Keumgang Seddik volgen de trainers de schoolse prestaties op, dat wil zeggen dat wij de studie resultaten bekijken en dat wij soms -in samenspraak met de ouders – deelname aan Taekwondo

activiteiten als motivatie gebruiken om de jongeren tot meer inzet aan te sporen. Maar ook pestgedrag, slachtoffers van pesterijen en geweldincidenten proberen we te begeleiden steeds in samenspraak met de ouders en soms de school.

Ladies only

2 Vrouwelijke Lesgeefsters

Enkel dames toegelaten

Deze lessen worden enkel en alleen aan vrouwen gegeven.

Alles wat je kan en wenst te bereiken als vrouw in sport. Van vetverbranding tot spierversteviging. Van zelfverdediging tot een fitter leven. Redenen genoeg om ermee te starten dus!

Sportcentrum De Rode Loop – Merksem

Rodeloopstraat 2, 2170 Merksem

Programma

Donderdag: 17u30 tot 19u00
Zondag: 10u00 tot 12u00

De voordelen van Taekwondo zijn:

 • zelfverdediging leren
 • een goede conditie krijgen en fit blijven
 • minder stress hebben
 • meer zelfvertrouwen krijgen
 • nieuwe zaken leren en doelen stellen
 • trainen op een leuke manier
 • trainen in een positieve omgeving
 • begeleiding door ervaren instructeurs op hoog niveau

Wat doet taekwondo met u

Taekwondo heeft een positieve impact op ons leven. Door regelmatige training word je kalmer en meer gefocust en heb je minder stress in je dagelijkse en professionele leven.

Onze instructeurs hebben minstens 7 jaar ervaring, zijn opgeleid binnen onze eigen school, volgen regelmatig bijscholingen en trainen actief. Ze zijn gediplomeerd door Bloso / Vlaamse Trainersschool.